بیل برنت؛ عکاس برجسته سده بیستم

بیل برنت؛ عکاس برجسته سده بیستمبیل برنت؛ عکاس برجسته سده بیستم

هنگام بمباران لندن،ایستگاه مترو، 1940/ بیل برنت

"بیل برانت" Bill Brandt در سال 1904 در آلمان زاده شد ولی بعد تابعیت بریتانیایی را برای خود برگزید. به اعتبار عکس های مستند دوران جنگ جهانی دوم و تک چهره های نمادگرایانه اش از شخصیت های هنری و ادبی، در زمره عکاسان برجسته سده بیستم به شمار می آید.

وی بخشی از دوره جوانی خود را در آلمان و سوئیس سپری کرد و در حدود بیست سالگی، به عکاسی علاقه‌مند شد. گرایش زیادی به مکتب نوین عکاسی فرانسه، که در همان اوان مورد قبول نهضت سورئالیسم قرار گرفته بود، پیدا کرد و از این رودر سال 1929 به پاریس رفت تا در این شهر اقامت کند. مدتی نزد "من ری" Man Ray کار کرد و با سوررئالیست ها آشنا شد. در سال 1931 به انگلستان نقل مکان کرد. با مجموعه های انگلیسی در خانه (1936) و شبی در لندن (1938) خود را به عنوان یک گزارشگر اجتماعیِ متعهد شناساند.

 در جریان حملات هوایی آلمان (1940 تا 1945) به سفارش وزارت کشور انگلستان یک سلسله عکس مستند از پناهگاه ها و ساختمان های لندن گرفت. پس از جنگ، عمدتا به عکاسی منظره و تک چهره پرداخت. همین زمان کار با دوربین چوبی قدیمی و یک عدسی زاویه باز را آغاز کرد و تصاویری نامتعارف و کژنما از بدن های برهنه پدید آورد که در آن ها بر تباین تیره/ روشن و عناصرنمادین تاکید شده بود (چشم اندازهای برهنه- 1961) جامع ترین کتابی که از عکس های او انتشار یافته است: بیل برانت پشت دوربین (1985) است.

تهیه و تنظیم: نرگس صاحب‌اختیاری