ما به عنوان هنرمند مسلمان وظیفه داریم که هنر قرآنی را شکوفا کنیم

ما به عنوان هنرمند مسلمان وظیفه داریم که هنر قرآنی را شکوفا کنیمما به عنوان هنرمند مسلمان وظیفه داریم که هنر قرآنی را شکوفا کنیم

به گزارش مجله هنر به نقل از ایکنا؛ جلیل رسولی، در گفت‌وگویی به مناسبت ماه مبارک رمضان بیان کرد: ماه رمضان که مشخص است ماه خدا، ماه بندگی خدا و ماه خودسازی است. اگر کسی بتواند خود را بسازد و بشناسد کم‌کم می‌تواند خدا را بشناسد.

وی در رابطه با اینکه هنرمندان چطور می‌توانند به هنری که باب ماه مبارک رمضان باشد بپردازند بیان کرد: هنر نمی‌تواند مقطعی به وجود بیاید و هنرمند اراده کند که مثلاً حالا برای ماه مبارک رمضان کار کند. هنر باید از درون بجوشد و هنرمند ساختار کلی فکری و ذهنی آن را دریافت کرده باشد. اگر غیر از این باشد یک مقداری به نظر تصنعی می‌آید و کار ساختگی می‌شود.

این هنرمند خوشنویس ادامه داد: هنر باید در اصل از درون اتفاق بیافتد و مثل یک چشمه روان در ذهن و وجود هنرمند نهفته باشد تا بتواند این موضوع در هنر او تجلی پیدا کند. یعنی هنرمند باید خودش اهل تقوا و نیت خدایی داشته باشد و هنر خود را خرج فرهنگ خدایی کند. باید همیشه در این مسیر حرکت کند تا هنری را که دارد را منصه ظهور بگذارد. هنر اگر از درون باشد و با تمام وجود انجام شود؛ قطعاً بر مخاطب خود تاثیر می‌گذارد.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر به مفاهیم معرفتی ماه رمضان در آثار هنری پرداخته شده است؟ گفت: ماه رمضان ماه قرآن است پس باید به قرآن توجه و تمرکز کنیم. قرآن پر از سوژه و ایده برای هنرمندان است و می‌توانند از آن استفاده کنند. به نظرم ما در آثار قرآنی در تمام جهان اسلام هنوز از ب بسم‌الله هم شروع نکردیم. قرآن و اسلام به قدری گسترده و دامنه‌دار است که هرچه کار شود باز هم کم است. بهترین مأخذ قرآن است و هنرمندان باید روی قرآن کار کنند. من سال‌ها روی قرآن کار کردم و سعی کردم با قرآن مأنوس باشم و ان‌شاءالله بتوانم کارهایی انجام بدهم که مورد توجه باشد.

رسولی ادامه داد: هنری که برای خداوند و قرآن انجام می‌شود قطعا ماندگار خواهد شد. چون صاحب کار خود خدا است و خداوند از نیت و قلب انسان‌ها و هنرمندان آگاه است و می‌داند که این هنرمند به چه نیت این کار را انجام داده است. ما باید به قرآن بیشتر توجه کنیم و انشالله بتوانیم هنر قرآنی را گسترش دهیم.

وی افزود: این توجه نباید محدود به ماه مبارک رمضان شود. توجه و تمرکز هنرمند مسلمان باید در همه زمان‌ها نسبت به قرآن زیاد باشد و معانی قرآن را درک کند. البته منظور معنای تحت‌اللفظی و ظاهری است. همین معانی را هم اگر بتواند درک کند و کارهایی انجام دهد؛ ان‌شاءالله که برکت دارد و ماندگار خواهد بود.

این هنرمند در پاسخ به این سوال که ویژگی و شاخصه‌های یک اثر که در رابطه با ماه رمضان است چگونه باید باشد؟ گفت: یک اثر باید بتواند مخاطبین را به خدا نزدیک‌تر کند؛ یعنی بتواند دل مخاطبین خود را بلرزاند. البته اول باید دل هنرمند بلرزد تا بتواند دل دیگران را بلرزاند و نزدیک به خدا کند. صرفاً با تکنیک و فن‌های هنری این کار بدست نمی‌آید.

وی ادامه داد: هنر قرآنی، هنر روحانی و مقدسی است پس قطعاً هنرمند و قلم او هم باید منزه و پاک باشد. چون اثری که می‌گذارد نزدیک کردن انسان‌ها به خدا یا متوجه کردن انسان‌ها به فرامین الهی است.

رسولی تاکید کرد: مقطعی نباید کار کرد و همواره باید این نگاه ادامه داشته باشد و همواره بجوشد و هنرمند در حالت تلاطم باشد و کار کند. این که هنرمند به جایگاهی برسد که هنر او گویا باشد و اثر انگشت خود او را داشته باشد خیلی زمانبر است. هنرمند باید خیلی زحمت بکشد تا بتواند به جایگاهی برسد که هنر او تاثیرگذار باشد. خداوند باید به آن شخص توجه کند.

وی افزود: هنرمند نباید خیلی به خود به نازد و گمان کند که چون تکنیک می‌داند، هنر دارد و فن بلد است کار تمام است؛‌ باید خدا را در نظر بگیرد و خدا هم آن نشاط و زندگی را در هنر او قطعاً جاری و آن نمکی که باید را عطا می‌کند.

رسولی در پایان بیان کرد: از هنرمندان خواهش می‌کنم و تقاضا دارم که بیشتر به قرآن توجه و سعی کنند هنر قرآنی را شکوفا کنند. ما به عنوان هنرمند مسلمان وظیفه داریم که این کار را انجام دهیم. زیرا خداوند این هنر را به ما داده است و باید این هنر را خرج خود او کنیم؛ یعنی خرج فرهنگ خدایی کنیم تا هم هنرمان بتواند نفعی برای جامعه داشته باشد و هم ماندگار شود.